Nesvakidašnje zidne obloge: Parket na zidu

Nesvakidašnje zidne obloge: Parket na zidu

Ako ste u potrazi za idejama kako da renovirate svoj dom, a želite priuštiti sebi osećaj topline, udobnosti i luksuza, razmislite o postavljanju laminata na zid.

Želite nešto novo, drugačije, nekonvencionalno i orginalno u dizajnu i opremanju prostora? Onda vjerovatnoća da vam se svidi ovaj trend je velika.

Parketne pločice na zidu i plafonu su definitnivno nešto neočekivano, ali iznenađujuće dobro.

 

parket na zidu

 

Kako smo navikli parket gledati isključivo kao rješenje za podne obloge ova nova uloga iznenađuje. S druge strane, drvo je najbolji materijal za postizanje toplije atmosfere u uređenju prostora te će svakom minimalističkom, hladnijem stilu dati efekat topline, domaćinske atmosfere pa čak i luksuza.

 

parket na zidu

Drvene obloge od parketa na zidovima dobrodošle su u dnevne boravke, spavaće sobe, trpezerije, hodnike… Za ovakva rješenja treba da izbjegavamo prostorije s većim postotkom vlage i sobe koje su okupane sunčevom svjetlosti jer će dugo izlaganje zrakama sunca izblijediti površinu parketa.

 

parket na zidu

Imajući sve to na umu, postavljanje drvenih obloga u obliku riblje kosti ili kojeg drugog popularnog načina slaganja parketa sasvim sigurno će povećati vizuelnu vrijednost prostora, a ako ste na oprezu s trendovima, umjesto cijele površine, uvijek se možete odlučiti prekriti samo komadić zida ili plafona.

Drveni zidovi su jedan od načina na koji možete istaknuti zid željene prostorije. Ovakav moderni dizajn koristeći drvene zidove može naglasiti toplu atmosferu kuće, bilo da je minimalističkog, tradicionalnog ili eklektičnog dizajna. Zidovi od prirodnog drveta povezuju interijer s eksterijerom stvarajući jedinstvenu cjelinu jednostavnih, prirodnih materijala.

Drveni zidovi mogu dodati duhovnu jednostavnost prostoru iznad kreveta, onom kojeg vidimo svake noći neposredno prije odlaska na spavanje.
Ne biste li voljeli vidjeti prirodnu boju drvenog zida kao ugodan, topli prizor prije sna?

Za više informacija i savjeta možete se dodatno informistati na našoj web stranici www.parketexpert-demo.wp387.com ili u našoj poslovnici u ulici Nedima Filipovića br.8.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016