KAKO ODABRATI LAMINAT?

Odlučili ste se za zamjenu postojećeg poda u Vašem domu ili opremate Vaš stan i potrebna Vam je pomoć oko izbora novog laminata? Ispod možete naći nekoliko savjeta o izboru laminatnog poda.

 

BOJA LAMINATA

Boja laminata utiče na cjelokupan utisak i perspektivu prostorije. Pravilno odabrana boja poda može vizuelno povećati ili izdužiti određenu prostoriju. Ukoliko želite da vizuelno povećate prostoriju postavite svijetliji pod, dok tamniji podovi vizuelno smanjuju prostoriju.

U većim prostorijama bi trebalo da postavljate laminate sa većom šarom, dok se sitnije šare bolje uklapaju u manje prostorije. Sitnija šara u velikoj prostoriji može djelovati previše razigrano. Prilikom izbora boje laminata, potrebno je uzeti u obzir i postojeći namještaj u prostoriji kao i boje zidova. Boje zidova bi trebalo da budu bar za dvije nijanse svjetlije ili tamnije od boje poda.

laminat

POVRŠINSKI EFEKTI

Laminat vjerno oslikava površinu parketa, pločica ili kamena zahvaljujući savremenim tehnologijama obrade površine. Možete birati između sjajnih i mat površina kako biste kreirali klasičan ili moderan izgled. Novi 3D efekti vjerno predstavljaju pukotine i izgled rustičnog ili korišćenog drveta, naizmjenično kombinujući mat i sjajne površine. Igra svjetlosti i sjenki na površini laminata vjerno predstavlja dubinu i specifične karakteristike drveta.

laminati

DIMENZIJE DASAKA LAMINATA

Perspektiva je jedna od ključnih stvari u dekoraciji. Pet različitih dimenzija dasaka  laminata Vam omogućavaju da se poigrate sa perspektivom, proširite ili date dubinu prostoriji. Dugačke i uske daske naglašavaju perspektivu i izdužuju prostoriju, sitnija šara vizuelno povećava manje prostorije. Oborene ivice laminata takođe kreiraju različite efekte. Oborene ivice na dužim stranama dasaka daju dubinu prostoriji, dok četiri oborene ivice doprinose klasičnijem izgledu.

PROSTORIJA U KOJOJ SE POSTAVLJA LAMINAT

Prilkom odabira laminata, neophodno je uzeti u obzir prostoriju u koju se laminat ugrađuje. Laminat koji se postavlja u kuhinji mora biti otporan na vlagu i imati protivkliznu površinu. Pored toga, neophodno je da ima higijensku i visokootpornu površinu, kako bi se brzo i lako uklanjale fleke i mrlje. U hodnicima, dnevnoj i dječijoj sobi je često veća prohodnost nego u spavaćoj sobi, pa je potrebno odabrati laminate koji imaju otporniju površinu i odolijevaju oštećenjima prilikom pada igračaka ili udubljenjima uslijed pomjeranja teškog namještaja.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016