Kako da vaš dom izgleda kao iz časopisa

Sve što ste do sad znali o uređenju enterijera i opremanju doma - zaboravite!

Novo pravilo je da prekršite opšteprihvaćena pravila, i vaš stan će izgledati kao da je "pobjegao" sa naslovnih strana magazina. 

Namještaj ne mora da bude uparen

Navikli da se namještaj kupuje u setovima kako bi sve izgledalo identično – a najčešće se u paru kupuju trosjed, dvosjed, fotelja. Međutim, vrijeme je da zanemarimo ovo pravilo. Kupite potpuno različite fotelje  ili tabure koji nimalo ne podsjećaju na dvosjed – bitno je samo da se uklapaju sa nečim drugim u vašem domu, bilo da su to zavjese, polica ili tepisi.

Takođe, spavaća soba će savršeno izgledati čak i ako nemate uparen set u vidu kreveta i noćnih ormarića. Kupite bilo koje stočiće koji vam se dopadaju i stavite ih uz krevet.

 

Nemojte se plašiti eksperimentisanja. Kupite sto i stolice iz različitih kolekcija i tako "ušarenite" kutak za prijatne obroke.

Zidovi mogu biti i bijeli

 

Zidovi u vašem domu mogu da budu bijeli, a da pri tom ne izgleda kao da živite u bolnici. Ako uz to odaberete i  svjetao namještaj, prostor možete učiniti modernim i elegantnim ukoliko ga obogatite kombinovanjem različitih tekstura i materijala, na primjer na prekrivačima, jastučnicama.

Svijetle boje u dječijoj sobi nisu jedini izbor

 

Ljudi mahom misle da će djeci unijeti mir ako im sobe okreče i urede u svjetlim bojama. Međutim, kako bi se dječija mašta bolje razvila, razbijte monotoniju u njihovim sobama pomoću raznih igračaka, postera i crteža. Okrečite sobu u vedre boje i unesite šarene tepihe ili napravite tematsku sobu.

Beton u enterijeru ne mora da djeluje hladno

 

Postoji mnogo načina da iskoristite beton u enterijeru. On je jedan od čestih elemenata modernog dizajna. Uz to, ovaj materijal je vodootporan pa ga možete koristiti i u kupatilima.

Glomazan namještaj nije u trendu

Preširoki rukohvati na foteljama više nisu "in". Danas je popularan sveden dizajn i manje glomazni komadi namještaja. To naročito važi za male prostore - ako soba nije pretjerano velika, trudite se da ni namještaj ne bude preveliki.

 

Zaboravite klasične keramičke pločice

Jednobojne i svijetle keramičke pločice nekad su bile najčešći izbor za zidove u kuhinji i kupatilu. Međutim, danas postoji toliko različitih načina da dekorišete kupatilo da sasvim slobodno možete da zaboravite klasične pločice i da isprobate one koje liče na kamen, beton, drvo ili da se odlucite za drvene podove.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016