Priroda u enterijeru

Polako ali sigurno uvođenje ekološke osvještenosti u dizajn nameštaja i uređenje enterijera dovodi do sve većeg zanimanja za prirodu i pronalaženje motiva u njenoj raskoši i savršenstvu. Dopuštanjem prirodi da uđe u vaš dom oplemenićete svoj i život vaše porodice. Vaš dom odisaće toplinom, jednostavnošću i harmonijom, a to će se sasvim sigurno pozitivno odraziti i na vaš život.

priroda

Unesite boje prirode u vaš dom

 Raznoliki spektar boja iz prirode slobodno prenesite na elemente vašeg doma. Mirne i svedene zemljane tonove prošarajte raznim nijansama zelene, plave i žute, dozvolite vašem prostoru da odiše vedrinom i da se jednostavno uklopi sa okruženjem u kom se nalazi. Inspiraciju potražite u vašoj okolini, lokalnom parku, obali rijeke ili mora. Pustite mašti na volju i šarajte bojama prirode po vašem domu kao po slikarskom platnu.

Osim boja, možete se poslužiti i sa raznovrsnim tapetama sa bogatim motivima iz prirode. Ovako malom intervencijom uspjećete da postignete mnogo u enterijeru, a sebe i svoju porodicu ćete više približiti prirodi.

tapeta

Koristite prirodne materijale

 Upotpunite vaš dom namještajem od punog drveta, jer je ono dugotrajnije, izrađeno od drveta koje je planski posječeno da bi se zasadila mlada stabla, i koje nakon upotrebe može 100% da se reciklira i da se vrati prirodi bez ikakvih opasnih posledica.

Zavjese, draperije, navlake za jastuke, prekrivače za nameštaj birajte isključivo u neutralnim prirodnim tonovima, i obavezno od prirodnih materijala (npr. pamuka i lana).

Detalji od pruća, suhog cvijeća i lišća idealno će se uklopiti u cjelokupnu kompoziciju. Njih možete čak i sami napraviti i osmisliti po vašem ukusu. Napravite ramove za vaše porodične fotografije od pruća, uramite i okačite na zidu presovano lišće i cvijeće, a od recikliranog papira minijaturne skulpture koje će se naći u svakom kutku vašeg doma.

priroda

Neka biljke postanu dio vaše svakodnevnice

 Dopustite biljkama da nađu put do vašeg doma. Ne samo da će učiniti da prostor izgleda prirodno, nego će uticati i na kvalitet vazduha. Biljke mogu predstavljati izražajno umjetničko djelo, zbog čega sve češće dizajneri integrišu biljke i saksije u svojim kreacijama.
biljke

Postavite saksije sa cvijećem na prozoru, tako će biljka imati dovoljno prirodne svetlosti, a taj, često neiskorišćen prostor, izgledaće izuzetno atraktivno. Potrudite se da u svakoj prostoriji vašeg doma imate neku biljku, ali budite obazrivi i vodite računa koje su to biljke koje uspjevaju u određenim uslovima.

cvijece

Zar ne bi bilo ljepše i zdravije da začine i začinsko bilje uzgajate sami u svom domu, jer vrhunski kuhari to rade. Napravite mali kutak u vašoj kuhinji gde ćete moći da uzgajate začinsko bilje, i da ga onda po potrebi koristite. Nek vam za to posluži prozor iznad radnog dijela, mala drvena polica, ili stare merdevine koje više nisu u upotrebi. Na ovaj način ćete unijeti svježinu u vašu kuhinju, a sasvim sigurno i na vašu trpezu.

Daske koje život znače

 Postoji li bolji predstavnik prirode i prirodnih materijala od drveta i savršenog drvenog poda – parketa? Pored vizuelnog efekta koji stvara, drveni pod će u vaš dom unijeti šarm i toplotu kakvu samo priroda posjeduje.

Zahvaljujući mnoštvu različitih boja i tekstura, možete da oblikujete enterijer po vašoj želji i ličnom ukusu i stilu. Postavljanjem drvenog poda u vaš dom, ne samo da ćete dobiti lijep vizuelni ugođaj, već ćete voditi računa i o svom zdravlju, jer drveni podovi mnogo manje privlače prašinu od ostalih podova, i samim tim sprječavaju pojavu mnogobrojnih respiratornih oboljenja.

parket

Izvucite ono najbolje iz prirode, njegujte je i čuvajte, ophodite se prema njoj s dubokim poštovanjem, a ona će vam to vratiti u mnogo većoj mjeri nego što očekujete. Postanite dio prirode, i dozvolite prirodi da postane dio vašeg doma i vaše porodice.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016