Pruge u enterijeru

Kućni tekstil i aksesoar nikada ne zaostaju za modnim trendovima, a poslednjih godina pruge su svakako značajan trend, pa je možda pravo vrijeme da unesete pruge u vaš dom. Dekorisanje prugama nije toliko teško kao što vam se na prvi pogled možda čini. Od zidova, podova, namještaja, pa sve do najsitnijih detalja u vašem domu, upotreba pruga je raznovrsna i neograničena, potrebno je samo malo mašte i hrabrosti.

pruge

Vizuelno povećajte prostor

 Pruge su odličan alat za stvaranje optičkih iluzija. Upotrebom vertikalnih pruga, od onih najsitnijih pa sve do onih krupnijih, učinićete da vaš prostor vizuelno djeluje viši nego što zapravo i jeste. Za razliku od vertikalnih, horizontalne pruge će povećati prostor u drugom pravcu. U malim i skučenim prostorima vašeg doma odlučite se za horizontalne pruge na zidovima i na taj način „proširite“ prostor koliko je to moguće.
pruge

Za različit karakter prostora kombinujte pruge na raznovrsne načine

  Igra vertikalnih i horizontalnih pruga pomoćiće vam da vizuelno povećate vaš životni prostor, dok će ga pruge postavljene pod uglom učiniti mnogo življim i razigranijim. Prugama različitih debljina, njihovim postavljanjem na različitom rastojanju, pojavom pojedinih reljefnih motiva daćete enterijeru poseban pečat i karakter. U zavisnosti od odabrane kombinacije postižu se različiti efekti u prostoru: eleganti i prefinjeni ili razigrani i „otkačeni“. U stilskim eneterijerima koji odišu elegancijom i prefinjenošću, prugice su neizostavni detalj.
pruge

Namještaj sa prugama

 Pruge se ne moraju nalaziti isključivo na zidovima ili tepisima, one zaista veoma interesantno mogu izgledati i na pojedinim komadima namještaja. Namještaj sa prugama predstavlja zaista pravo osvježenje u svakom enterijeru. Ako se odlučite za namještaj sa prugama, vodite računa da vam tepih na kom se ovaj komad namještaja postavlja ne bude u istom dezenu, ili u nekim naglašenim tonovima. Najbolje bi bilo da bude potpuno sveden, jednostavnih i čistih linija i tonova. Ovakve komade namještaja nemojte nikad postavljati uz zid koji je takođe tretiran sa prugama ili nekom drugom šarenom tapetom. Da bi namještaj bio u prvom planu sve oko njega treba da bude jednobojno i svedeno.
namjestaj

Detalji

 Detalji su svakako nezaobilazni dio svakog enterijera. Oni enterijeru daju posebnu draž i čine prostor u kom boravite domom. Ukoliko niste dovoljno smjeli, ili pruge nisu jednostavno vaš stil, a opet želite da vaš enterijer bude u skladu sa postojećim svjetskim trendovima, odlučite se za upotrebu pruga kroz minijaturne detalje. Prugasti jastuci na garnituri u dnevnoj sobi sasvim sigurno će osvježiti vaš prostor. Ovdje se možete poigrati različitim bojama, prugama u različitim pravcima i različitih debljina. Svaka od ovih kombinacija daće poseban pečat vašem domu. Ukoliko želite jednostavan i minimalistički enterijer koristite pruge koje su u skladu sa bojom komada namještaja na kom se detalj nalazi.
jastuci

Pruge na podu

 Pruge su, htjeli vi to ili ne, svakodnevno zastupljene u vašem domu.Različite podne obloge u različitim prostorijama vašeg doma idealan su primjer indirektne prisutnosti pruga u vašem domu. Kao što je slučaj sa prugama na zidu ili tkanini, tako i ovdje one mogu biti različitih debljina, dužina, mogu se postavljati u horizontalnom ili vertikalnom pravcu, pa čak i cik-cak. Bilo da se odlučite za parket, laminat ili možda vinil podove, budite sigurni da imate veoma širok izbor pruga različitog karaktera, teksture ili boje. Odaberite onu koja vam se najviše dopada i u skladu sa njom definišite jedinstveni karakter vašeg doma. Moguća je i kombinacija različitih boja i dezena, posebno kod parketa, gde možete „upariti“ dva dezena, ili čak više njih u dinamičnu i skladnu cjelinu.
podovi pruge

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016