Rustični parket u enterijeru

Rustični parket u enterijeru

Rustični stil je veoma raznovrstan i zanimljiv. Dobro se kombinuje sa drugim stilovima i savršeno se uklapa u svaki enterijer. Rustični stil u uređenju enterijera doma stvara topao, prijatan, udoban, ali i podjednako zanimljiv ambijent. Ovi enterijeri nikada ne izlaze iz mode, bilo da se opredjelite za klasičan rustični stil ili ga kombinujete sa nekim novim, modernim stilom, u svakom slučaju nećete pogriješiti.

Ako volite duborez u drvetu, namještaj od drveta sa raznovrsnim rezbarijama i drugim ukrasima, ne možete da zamislite dnevnu sobu bez bogatih zavjesa sa draperijama i kićankama, orjentalnih tepiha i gipsanih radova na zidovima – rustičan stil je definitivno vaš najbolji izbor.

rusticni podovi

Danas, mnoge porodice uređuju svoje kuće ili stanove vraćajući se tradiciji i rustičnom tonu, stvarajući tako toplinu i prijatnu atmosferu u svom domu. Osim namještaja i dekoracija inspirisanih tradicionalnim temama, najveći pečat ovim enterijerima daju rustični podovi. Oni mogu biti drveni, keramički ili mermerni u zavisnosti od različitih potreba i ukusa, ali bez obzira na to, nema sumnje da podovi u rustičnom stilu stvaraju jedinstvenu atmosferu u svakoj prostoriji.

Rustičan parket, odnosno rustični drveni podovi su zaista vanvremenski i zbog njihovog visokog kvaliteta uvijek će biti omiljeni mnogobrojnim korisnicima širom svijeta. Hrast je, zbog njegove autentičnosti, i dalje najčešći izbor kada se radi o rustičnim podovima. Takođe se koriste jasen, orah, i bor, i ove vrste drveta obezbjeđuju veoma originalan izgled poda.

rusticni parket

Ono po čemu se rustični drveni podovi izdvajaju od klasičnih, i što im daje originalan izgled su varijacije u boji drveta, zatim šare i čvorovi. Čvorovi mogu biti mali, veliki, sa pukotinama i veoma tamne boje. Boja poda može varirati i od broja čvorova, pa može izgledati tamnija ako ih ima više. Jos jedna karakteristika su godovi koji mogu imati zanimljive oblike i biti u više nijansi jedne boje. Mogu biti srcolikog ili okruglog oblika oko čvorova i imati male pukotine, što sve zajedno daje podu izgled patine. Postoje standardi koje fabrike podova poštuju kad se dođe do veličine godova, broja čvorova, pukotina i boja. Ali uvijek se mogu naći primjerci koji izlaze iz ovih okvira. Ovakvi podovi su uglavnom za ljude koji u sebi nose avanturistički duh i koji žele da imaju uzbudljiv i jedinstven izgled poda.

rustični podovi

Pored različitih vrsta drveta od kojih se izrađuju, parketi se razlikuju i po stepenu obrade i debljini. Završna obrada parketa može biti različita: sjajna, mat i polu sjajna. Svaka od ovih varijacija u istom prostoru može odavati potpuno drugačiji utisak i doprinijeti tome da vaš dom odiše jedinstvenošću.

Prilikom odabira idealnog rustičnog parketa za vaš dom neophodno je da vodite računa prvenstveno o njegovom kvalitetu. Kvalitetno obrađeni rustični parketi imaju znatno duži životni vijek, a zahvaljujući mogućnosti reparacije ovaj vremenski period se može dodatno produžiti. Pored estetike i nivoa trajnosti poda, rustični parket se sasvim sigurno može pohvaliti i dobrim ekološkim karakteristikama. Kao izuzetan toplotni izolator, čuvaće toplotu vašeg doma u hladnim zimskim danima, a vašim stopalima pružiće poseban ugođaj.

rustični parket

Bilo da se nalaze u kući ili stanu, ono što je zajedničko svim rustičnim podovima je to što izgledaju kao da su korišćeni generacijama unazad. Ovakvi podovi će zasigurno oplemeniti vaš dom i dati vam jedinstven osjećaj topline i pripadnosti kao ni jedna druga vrsta poda. Možete ga kombinovati i sa rustičnim i sa modernim namještajem, a efekat će biti zadivljujuć u oba slučaja. Budite sigurni da će vaš enterijer uvijek biti u trendu sa rustičnim parketom, jer je on trend koji nikada ne izlazi iz mode.

Ako maštate o domu prepunom topline i prijatnosti, dozvolite sebi da priuštite kvalitetan rustični parket i da svom domu date jedan jedinstven pečat koji će ga izdvojiti iz mora bezličnih enterijera.

 

 

 

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016