Unesite ljeto u vaš dom

Ljeto je definitivno omiljeno godišnje doba većeg dijela populacije jer nas asocira na odmor i uživanje. Suncem okupani dani, veseo cvrkut ptica i raznovrsni mirisi bude sva naša čula i čine da se osjećamo srećni i zadovoljni. Zašto ove osjećaje koje u vama budi priroda ne bi prenijeli i na dom u kom živite? Unesite energiju i kreativnost u prostor toplim bojama ljeta, razigrajte enterijer živopisnim namještajem, a poseban akcenat stavite mnogobrojnim detaljima u duhu ljeta.

ljeto

Akcentovanje zida

 Nije neophodno da vaše zidove kompletno prefarbate od poda do plafona. Uostalom, možda im i nije potrebno krečenje, nekad je dovoljno da se samo jedan detalj u prostoru akcentuje. Možete ga ukrasiti nekom posebnom tapetom ili nekom drugom zidnom oblogom. Izbor različitih motiva, završne obrade i teksture, kao i mogućnost postavljanja foto tapeta, zidovima daju nov karakter, dubinu i dinamičnost. Kada su boje u pitanju, preporučujemo vam različite nijanse plave, crvenu ili limeta zelenu, koje će zarobiti svačiju pažnju i vašem domu dati duh ljeta baš kakav ste željeli.
akcentovanje zida

Presvlačenje namještaja

 Veliki udio u stvaranju određene atmosfere prostora predstavljaju dekorativne tkanine koje svojom teksturom i volumenom običan prostor pretvaraju u prijatan i jedinstven ambijent. Od elegantnog mat ili sjajnog lana, preko pamuka grubog tkanja, do raskošne i ekstravagantne vezene svile i mekog reljefnog ili glatkog pliša, izbori su neograničeni. Na vama je samo da se odlučite šta je ono što vam najviše odgovara i što će se uklopiti u vaš letnji ambijent.

Prilikom odluke da osvježite enterijer, najvažnije je da ne upadnete u zamku mješanja svega i svačega, i da shvatite kako da kombinujete određene boje, materijale i obrasce, kako bi krajnji rezultat bio perfektan. Pri tome svakako budite kreativni, igrajte se i rizikujte. Presvucite vašu sofu ili fotelju u okenske nijanse i na taj način dajte vašem ambijentu malo morske sofisticiranosti. Bež i zelena stvoriće ambijent u kom ćete se osjećati kao da ste u prirodi.

presvjačenje namještaja

Cvijeće u enterijeru

 Cvijeće svojim mirisom i izgledom unosi svježinu u dom. Buket u neutralnim tonovima može biti odlično uklopljen u tamnu pozadinu, dok šareno cvijeće može „otvoriti“ prostore u kojima preovlađuju neutralni tonovi. Ako želite pravi duh ljeta u vašem domu vodite računa da cvijeće kojim upotpunjujete dom bude prirodno i svježe.
cvijeće

Promjenite zavjese

 Raznovrsne zavjese i draperije daju dodatni šarm svakoj prostoriji. Kada birate zavjesu za vaš dom, jedna od najvažnijih stavki sa kojom morate početi jeste sagledavanje cjelokupne slike prostora, uzeti u obzir boju zidova, poda, tepiha, kao i dizajn i boju namještaja. U zavisnosti od stila u kom  je prostor uređen, od vašeg ličnog ukusa, kao i od efekta koji želite da stvorite u prostoru, možete se igrati različitim obrascima, motivima cvijeća, prugicama ili ostati vjerni klasici i jednostavnosti jednobojnih tkanina.
zavjese

Dekorativni jastuci

 Dvosjed, trosjed i fotelja izgledaju krajnje nezanimljivo bez dekorativnih jastuka. Ukoliko želite da brzo i efikasno oplemenite vaš prostor, raznovrsni i raznobojni jastuci su pravi izbor za to. Pored estetske uloge, jastuci će vam pružiti i određen stepen udobnosti. Možete ih koristiti kao naslon ili čak da ih spustite na pod i koristite za sjedenje. Danas je u ponudi širok spektar boja, materijala, šara i tekstura, među kojima ćete  sigurno pronaći neku koja će se uklopiti u enterijer vašeg doma.
jastuci

Parket u sobi

 U koliko imate potrebu za renoviranjem prostorije, tada sigurno na red dolazi i zamjena poda. Kada je riječ o prirodnosti, parket je sigurno vaš prvi izbor.
parket

Ako imate nedoumicu kako parket može izgledati u vašem domu, pronađite inspiraciju ovdje.

Dopustite ljetu da uđe u vaš enterijer i budite sigurni da će vam ova promjena u velikoj mjeri promjeniti stil i kvalitet života. Malim, ali s ukusom odabranim intervencijama kreirajte prostor koji će odistati toplinom, svježinom i radošću, baš kao što ljeto donosi sa sobom.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016