Tarkett višeslojni parket

Kad pomislimo na udoban i kvalitetan pod koji doprinosi ljepoti, kvalitetu i vrijednosti doma, ono što nam najčešće padne na pamet je parket. Ali, koliko zapravo znate o ovoj podnoj oblozi?

Nekad i sad

Ono što je parket bio nekada, a što danas nazivamo tradicionalni ili „solid“ parket, je pod čija ugradnja traje danima, morate da angažujete nekoliko profesionalaca, uz obavezno lijepljenje, sušenje, lakiranje, buku, isparenja… S druge strane, savremeni višeslojni parket, napravljen od dva, tri ili više slojeva, takođe je 100% drvena podna obloga.

tarket

Uz sve kvalitete koji iz toga proizilaze, savremeni parket ima i brojne druge prednosti…

Ugradnja za 1 dan

Višeslojni parket isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju, ishoblovan i izlakiran, pa se ugrađuje bez prašine i štetnih isparenja. Postavlja se brzo i lahko, bez ili sa lijepljenjem, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lockTM sistemom koji obezbjeđuje siguran, čvrst i gotovo nevidljiv spoj.

ugradnja tarketa

Napravljen da traje

Višeslojni parket je siguran, stabilan i dugotrajan. Njegova konstrukcija obezbjeđuje stabilnost – umanjuje prirodni rad drveta do 70%, za dugotrajan kvalitet i očuvan izgled. Tarkett parketi su proizvedeni od pažljivo sušenog drveta sa uvijek jednakom i garantovanom vlažnošću od 6-8%, što predstavlja optimum za stabilan i pouzdan parket – parket koji Vas neće iznevjeriti pukotinama, razdvajanjem, odljepljivanjem.

parket

Vodootporna zaštita

Tarkettov „Aquaguard“ je jedinstveno rješenje u industriji parketa. U pitanju je vodootporna zaštita koja štiti ugrađeni parket od tečnosti na vodenoj bazi (voda, čaj, mlijeko, kafa, vino, sok), i čini ga otpornijim na tečnost na najosetljivijim dijelovima parketnih dasaka – kraćim stranama.

parket

Odgovornost na prvom mjestu

Višeslojni parket čuva prirodno okruženje, što je izuzetno važno. Od 1 m³ tvrdog drveta moguće je napraviti 30 m² „solid“ parketa, ali se od iste količine drveta može napraviti čak 150 m² višeslojnog parketa, što ga čini odgovornim prema prirodi čiju ljepotu unosi u Vaš dom.

tarket

Bez obzira da li gradite novu kuću ili renovirate svoj dom, možete biti sigurni da je vešeslojni parket pametno ulaganje u kom ćete moći da uživate cijelog života.

 

 

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016