Drvo u enterijeru: unesite toplinu u vaš dom

Drvo je prirodan materijal koji u dom unosi toplinu i reguliše vlažnost vazduha, pa je jednako zastupljen i u hladnim i u toplim podnebljima. Poznato je da drvo kao materijal učini od svakog doma privlačno i udobno mjesto za život. Naročito je popularan tokom jesenjih i zimskih dana, jer enterijer ušuškan u drvo u vizuelnom smislu djeluje potpuno zaštićeno od vjetra i hladnoće. Veliki izbor boja, dezena i dizajna predmeta izrađenih od ovog materijala čine ga svuda primjenljivim – od tradicionalnih i rustičnih, do modernih i minimalističkih enterijera.

parket

Obložite stepenište drvetom

 Tražite način da dodate ličnost starom stepeništu?

Drvo vam i te kako može pomoći u tome. Koristite ga za oblaganje stepeništa, i to će dati impresivan efekat i rustični šarm vašem prostoru, bez obzira da li je u pitanju vikendica, mjesto gdje živite ili radite.

Ugradite parket na stepenice sa željenim dezenom i dobićete odlično rješenje za moderne prostore.

drvo stepenice

Naglasite zid 

Kamin je centralni motiv u bilo kojoj prostoriji i uglavnom ga treba na odgovarajući način akcentovati. Na primjer, koliko zid kamina obložite drvenim daskama ili parketom, to može biti divan dodatak rustičnoj dnevnoj sobi.

parket zid

Čak i ako nemate kamin u dnevnoj sobi, možete imati akcentovan zid.

Koristite drvo za ulazne prostorije u vašem domu. Važno je da imamo dom u kome se naši gosti osjećaju prijatno od samog ulaska. Nema boljeg načina da gostima poželimo dobrodošlicu nego korišćenjem pravih materijala koji će im još na ulazu pružiti osjećaj doma i topline. Ako želite da postignete moderniji izgled, a i izraženu vizuelnu razliku, kombinujte drvo sa modernim materijalima kao što je staklo.

drvo

Dekorišite kuhinju drvetom

 Obložite kuhinjsko ostrvo drvetom, slobodno mu dajte eklektičan izgled i budite uvjereni da će izgledati dominantno u prostoru. Pored samog drveta, možete da koristite i geometrijske motive ili materijale koji su u sukobu sa toplinom drveta, kao što je na primjer hladan i taman metal. Da bi kuhinja izgledala još ljepše, razmislite o kombinaciji različitih tipova obrađenog drveta, u različitim bojama i završnim obradama.
kuhinja drvo

Drvo u radnoj sobi

 Ponekad je zaista teško stvoriti prijatan ambijent u kućnoj kancelariji i zato vam predlažemo da koristite drvo prilikom uređenja njenog enterijera. Sem drvenog namještaja, za potpunu atmosferu, tu su i drveni podovi kao što su parket i laminat.

Stvorićete mirnu i toplu atmosferu koja će učiniti da budete produktivniji, a samim tim ćete poželjeti da više vremena provodite u kancelariji.

parket laminat

Nijanse drveta

 Ukoliko ste u nedoumici po pitanju nijanse drveta, uvijek je sigurnija varijanta da izaberete svijetle boje, prije svega prirodne boje drveta.

Namještaj od svijetlog drveta možete da smjestite bilo gdje jer vizuelno ne opterećuje prostor kao onaj tamnih boja, a posebno se preporučuje za male stanove i prostorije. Osim toga, uz svjetao drveni namještaj zidovi, slike i dekoracija dolaze više do izražaja.

Prirodan ton drvenog namještaja savršeno se uklapa sa jarkim tonovima koji dominiraju enterijerom i u vama budi različite osjećaje. Najpogodnije su zasićene boje jer ističu suptilne drvene note, premda i tamnosiva podloga proizvodi odličan utisak i doživljaj savremenog stanovanja.

svijetlo drvo

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016