Baštenski namještaj u enterijeru

U uređenju enterijera polako ali sigurno gube se dosadašnja stroga pravila i kombinuju se do juče nespojive stvari, što u velikoj mjeri rezultira nastankom potpuno novog koncepta i stila u načinu života i opremanju životnog prostora.

Jedan od najizražajnijih preobražaja jeste svakako prožimanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, raskidanje veze koja je do skoro postojala između njih i puštanje spoljašnjosti u unutrašnjost i obrnuto. Ono što je do juče nazivano indoor namještajem danas se nalazi na terasi i obrnuto.  Suština ovakvog koncepta je stvaranje psihološkog osjećaja boravka napolju u prirodi čak i kada ste unutra u zatvorenom prostoru. Ovaj način uređenja prostora je naročito pogodan za one domove i korisnike koji nemaju mogućnost formiranja terase ili nekog baštenskog prostora.

ratan

Dnevni boravak

 Do skoro prisutan isključivo u baštama i na terasama, namještaj od ratana postao je nezaobilazni i sastavni dio mnogobrojnih enterijera. Raznolike garniture, fotelje i klub stočići sve češće dominiraju savremenim enterijerima. Ratan u prirodnoj drvenastoj boji, ili ofarban u bijelo, na potpuno drugačije načine definiše prostor. Prirodniji duh ili nešto moderniji stil, mogućnosti su raznovrsne, treba samo da se odlučite šta vama i vašem prostoru bolje pristaje.
namjestaj
Ukoliko se odlučite za prirodnu boju ratana, cjelokupan prostor upotpunite prirodnim, zemljanim tonovima, kao što su zelena, plava, braon. Tako ćete uvijek imati osjećaj da ste napolju i vaša povezanost sa prirodom biće veća. Doprinesite prirodnom izgledu prostorije izborom rustičnog parketa ili laminata. Ovoj povezanosti sa prirodom svakako će pospješti i mnoštvo prirodnih detalja u prostoru, kao što su vaze pune cvijeća ili sobno bilje.
bastenski namjestaj
Ako vam se više dopadaju savremeni enterijeri, onda je ratan u bijelim tonovima pravi izbor za vas. Bijela boja će ratanu dati sveden i minimalistički duh, dok će njegova suština ostati ista. Sa bijelim ratanom imate potpuno slobodu da se igrate koloritom u prostoru, jer će se on idealno uklopiti sa svakom bojom, od onih potpuno jednostavnih i nježnih, pa sve do onih veoma izražajnih i jarkih. Jarke boje na jastucima, tepisima, pa čak i na zidu, u vidu nekog umjetničkog dijela, oživjeće prostor i daće mu potpuno nov doživljaj.

Radna soba

  Bilo da vam se radni prostor nalazi izdvojeno ili u okviru dnevnog boravka, i njega možete organizovati i urediti u ljetnjem duhu. Postavljanjem radne stolice, korpe za otpatke, ili malih zidnih polica od ratana imaćete osjećaj da se ovaj vaš mali radni kutak nalazi u najlepšem vrtu.
namestaj-od-ratana-u-enterijeru
Metalna lampa na radnom stolu ili zidne police u kombinaciji sa metalnim elementima i detaljima od ratana, savršen su izbor za ovakakv prostor.
detalji-od-ratana-u-uredjenju-enterijera

Kuhinja i trpezarija

 Unesite unutra trpezarijsku garnituru iz vrta. Neka i police za odlaganje posuđa, čaša, ili nekih drugih dekorativnih elemenata budu od istog ili sličnog materijala kao što je i trpezarijska garnitura. One se takođe mogu javiti u vidu kombinacije drvenih i metalnih elemenata. Na ovaj način ćete stvoriti idealnu sliku spoljašnjeg ambijenta pozicioniranog u unutrašnjosti. U ovom prostoru poželjna je kombinacija boja i materijala, poput drveta, metala i keramike; time ćete izbjeći uniformnost prostora i postići lijep i prijatan ljetnji ambijent u vašem domu.
awesome-rattan-counter-stools-rattan-kitchen-counter-stools-design-ideas
Elemente koje ste koristili pri opremanju i dekorisanju bašte ili terase slobodno možete staviti i u kuhinju. Raznovrsni detalji, dekorativna rasvjeta, kutije različitih veličina za odlaganje namirnica i začina doprinijeće prijatnosti i originalnosti prostora.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016