Kombinacije boja u enterijeru

 

Prilikom uređenja enterijera postoje određena ustanovljena pravila kojih se treba pridržavati kako bi vaš dom odisao skladnim dizajnom. Jedno od najvažnijih pravila jeste kombinovanje boja. Pažljivim odabirom boja stvarate ambijent koji najbolje odgovara vašoj ličnosti. Razmislite o tome šta je ono što želite da naglasite i akcentujete u prostoru i koju ćete mu boju dodjeliti, a u skladu sa tim birajte ostale stvari i detalje.

 

Tamni parket je veoma popularan izbor za enterijer jer je uvijek u trendu što šalje važnu poruku. Najljepši kontrasti se najlakše postižu sa takvim tamnim podnim oblogama, koji su dobra opcija za svaku sobu, uključujući i kuhinju i hodnik.

 

Najbolja opcija je dizajn enterijera dnevne sobe sa tamnim parketom,gdje vaši prijatelji i posjetitelji  mogu uživati u elegantnoj i toploj atmosferi.  Dnevne sobe sa tamnim parketom nisu samo dekorativni dodatak, već i dugotrajan i otporan parket koji može izdržati oštećenja u prometnim sobama. Takođe, tamni parket dozvoljava mnoštvo kombinacija sa drugim elementima i svjetlim bojama gdje daje odličan efekt kontrasta.

 

Razmislite i o drugačijim kombinaciajma boja namještaja i kako one mogu uticati na utisak cjelokupnog prostora. Na primjer, trend koji postaje sve popularniji je kombinacija ružičaste i bijele. Ružičasta boja je uglavnom karakteristična za enterijere spavaćih soba gde je javlja najčešće u kombinaciji sa bijelom bojom, i tako kreiraju nježne, elegantne prostore. Odabir ružičaste boje u dnevnom boravku je prilično hrabra odluka i zato je nemojte korisiti na površinama kao što su zidovi ili garniture, već kao detalje kojima ćete akcentovati prostor.

 Za enterijere u kom će dominirati ružičasti detalji preporučuje se da za ostale elemente enterijera birate neutralne tonove, kao što su bijela i siva. To važi i za parket, jer se u toj kombinaciji ružičasta najbolje kombinuje sa bijelim ili sivim parketom.

 

 

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016