Koji su parketi i drveni podovi preporučljivi za život sa kućnim ljubimcima?

Mnogo ste čitali o parketima, vrstama parketa, kvaliteti drveta I slično ali zapravo je najbitnije da je parket upotrebljiv u svakodnevnom životu. Danas odgovaramo na pitanje:  Koji su parketi I drveni podovi preporučljivi za život sa kućnim ljubimcima?

Parketi su svakako najbolji izbor za  suživot sa kućnim ljubimcima, prvenstveno jer je prirodan i samoodrživi materijal. Parketi su najbolji izbor za kvalitetu zraka a i u zaštiti od alergena, lako se održavaju i higijenski su.

parket za ljubimce

Prilikom kupovine parketa potrebno je obratiti pažnju prvenstveno na boju, sjaj i tvrdoću. Preporučuje se čvrst i tvrd parket kako bi bio otporniji na grebanje. Što se tiče boje, najbolje je uzeti svjetlu boju kako bi dlaka vašeg ljubimca bila manje vidljiva. Ne preporučujemo  kupovinu sjajnih parketa jer se na njima  vrlo vidljiva udubljenja I oštećenja od grebanja.

Kada je riječ o tvrdoći najbolje je odlučiti se za “egzotične” opcije. Tako na primjer, Brazilski orah je univerzalno prihvaćena I rasprostranjena  drevna podloga koja je tvrda I kvalitetna. U stvari podloge od brazilskog oraha su toliko otporne da se često koriste za vanjske drvene obloge.

podovi za ljubimce

Vrijedi napomenuti  da je zbog  kućnih ljubimaca preporučljivo izbjegavati pojedine vrste podova. Na primjer, njima ne odgovara laminat jer se na njemu osjećaju nestabilno i neugodno.

Zbog čvrstine laminata, mnogi vlasnici ljubimaca se odlučuju za njega umjesto tradicionalnog drvenog poda. Iako je ovakva vrsta poda dekorativna ona može izazvati poteškoće vašim ljubimcima, pogotovo psima, kada pokušavaju da trče ili da se kreću, jer može doći će do proklizavanja, što može prouzrokovati povrede. 

parket

 

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016