Izaberite pravi pod za svaki kutak vašeg doma

Kada uređujete prostor u kom boravite vodite računa o svemu, jer svaki detalj, svaka sitnica doprinose njegovoj autentičnosti i udobnosti. Kao što vam je bitno koju ćete boju zida ili namještaja izabrati, trebalo bi da vam bude i još više važno koju ćete vrstu poda primjeniti u kojoj prostoriji u vašem domu, jer će to u velikoj mjeri odrediti kvalitet života u njima.

Ogroman izbor na tržištu podova garantuje vam da ćete u moru ražličitih tekstura, boja, kvaliteta i dimenzija, pronaći idealan pod za vaš dom.

podovi

U grupu najkvalitetnijih podova svakako spada parket, sa širokim dijapazonom boja, tekstura i kvaliteta. Međutim, zbog svoje cijene, ovaj pod je često nepristupačan mnogim korisnicima. Pored parketa postoje i druge vrste podova koje su znatno pristupačnije, kao što su laminati, razni vinili, ili linoleum.

 

Parket

 Parket je veoma popularan među korisnicima, i njegova primjena je široko rasprostranjena. Prostorima daje poseban identitet, osjećaj topline i udobnosti.
parket
Ono što ga prvenstveno izdvaja od svih ostalih podova jeste zapravo to što je u pitanju prirodan drveni pod, njegov kvalitet i vijek trajanja. Izuzetno je trajan, i uz adekvatno odražavanje može trajati generacijama. Najčešće se koristi za dnevni boravak, spavaće i radne sobe.
Parket se lako čisti i održava, pa samim tim predstavlja idealan izbor za one koji imaju astmu i alergije. Kada je riječ o ugradnji, savremeni Tarkett parket je već fabrički lakiran lakovima na vodenoj bazi, tako da nemamo dodatnih isparenja, a i može se ugraditi za samo jedan dan.
parket
Za one koji žele više, drugačije i ekstravagantnije u enterijeru, postoji ogroman izbor dezena dobijenih najsavremenijim tehnikama digitalne štampe, bojenja i brušenja, i na taj način mu date jednu novu i jedinstvenu notu.
Različite boje, teksture i dezeni, mnoštvo izbora i opcija parketa, učiniće vaš prostor jedinstvenim.
Bez obzira na izbor dezena, parket se poslije izvjesnog vremena može ishoblovati i prelakirati.
podovi

Laminat

 Laminat je materijal koji je sačinjen dijelom od drveta koje se nalazi u središnjem sloju u vidu manjih čestica, dok je završna obrada materijala dekorativni sloj štampanog papira, što u velikoj mjeri uslovljava njegov kvalitet. Laminat nudi korisnicima veliki izbor raznih tekstura i boja, od onih koje u potpunosti imitiraju teksturu drveta, do onih potpuno dekorativnih. Na vama je da odredite koja je to tekstura koja odgovara vašem domu.
laminat
Laminat je materijal koji se lahko i veoma brzo ugrađuje, a isto se tako lahko i održava. Kao i parket, tako ni laminat ne bi trebalo postavljati u prostorijama koje obiluju vlagom. Zbog svoje otpornosti na habanje i ogrebotine, laminat je savršen izbor za pod u najprometnijim prostorijama u vašem domu.
laminat
Upravo zbog svoje izdržljivosti je čak odličan izbor i za kafiće i restorane.
Pored dezena sa drvenim motivima, koji prostoru daju toplinu i prirodan izgled, možete izabrati i laminate u boji, sa printom, ili čak laminate koji imitiraju prirodni kamen.
laminat

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016