5 savjeta za uređenje doma s tamnim podovima

Tamni podovi izgledaju privlačno i atraktivno u interijerima, a mogu stvoriti dojam intimnijeg prostora prepunog šarmantnih detalja. Zaljubljeni ste u ovaj izgled podova i želite ga uključiti  u svoje uređenje? Izvrsno, samo naprijed!

tamni podovi

No, prije nego se doista odlučite za ovaj elegantni element uređenja, imajte na umu da i ostatak svog prostora morate uskladiti kako biste stvorili pravu ravnotežu u interijeru. Evo pet praktičnih savjeta kako stvoriti dom u kojem tamni podovi posebno dolaze do izražaja!

podovi

Potražite inspiraciju na internetu

Pinterest, Instagram i dobri, stari Google pomoći će vam da prikupite ideje kako urediti prostor s tamnim podom i odaberete one detalje koji će najbolje odgovarati prostoru u kojem živite.

Svijetli zidovi

Odaberete li doista za svoj dom tamne podove, zidove je najbolje obojiti u svijetlu nijansu jer se prostor inače može doimati skučenim. Bijeli zidovi učinit će cijeli interijer svjetlijim te će stvoriti predivan kontrast tamnim podovima. Ako baš i niste ljubitelj sasvim bijelih zidova, razmislite o nekoj nježnoj nijansi, a bijelom bojom istaknite okvire od vrata i prozora i arhitektonske detalje prostora.

Ukrasne letve u boji zida

Želite li da vaša prostorija izgleda veće, odaberite ukrasne letvice u istoj boji kojom je obojen zid prostorije. Ako vam se ta ideja ne sviđa, onda odaberite letvice koje odgovaraju boji samog poda za sličan efekt!

Svijetli namještaj

Svijetli namještaj izgleda predivno na tamnom podu jer tamna podloga dodatno ističe njegov cjelokupni izgled. Kada birate svoje komade namještaja odaberite materijale koji su po toplini svoje boje nekoliko nijansi svjetliji od samog poda. Primjerice, kombinirajte sivkaste ili crne drvene podove s blijedim i istrošenim drvenim komadima, a tople i raskošne podove sa srednje tamnim ili svjetlijim materijalima kao što je drvo trešnje. Kada birate tkanine za svoj prostor, s bijelom nećete pogriješiti, a prostor uvijek možete dodatno razvedriti detaljima u boji.

Tepih

Iako su drveni podovi prekrasan element uređenja, ako vam se vaš tamni pod ipak čini pretamnim, uvijek na njega možete postaviti veliki i svijetli tepih koji će razbiti veliku tamnu površinu i učiniti prostor ležernijim. Želite li zadržati pažnju na samom podu, odaberite jednostavan dizajn svijetlog tepiha koji će dodatno istaknuti pod na kojem se nalazi. Atraktivno će izgledati i pleteni tepisi, kao i čupavi jednobojni modeli.

Povezani postovi

Monohromatski enterijeri

February 12, 2018

Priroda u enterijeru

February 2, 2018

Unesite ljeto u vaš dom

February 2, 2018

Pruge u enterijeru

January 29, 2018

Boja parketa

January 16, 2018

Kako izabrati parket?

January 10, 2018

Sretan Božić

January 7, 2018

Sretna nova 2018 godina

December 31, 2017

Moderni drveni podovi

December 27, 2017

SRETAN BOŽIĆ

December 25, 2017

KAKO ODABRATI LAMINAT?

November 30, 2017

Sreetan Božić

January 7, 2017

Parket Bukva

January 4, 2017

Sretan Božić

December 25, 2016

Polidur - lak za parket

November 1, 2016

2K Parketocoll-PUR

November 1, 2016